Сироватковий протеїн

Сироватковий білок широко застосовується для спортивного харчування

Сиро́ватковий біло́к — суміш глобулярних білків, яку виділяють із сироватки; побічний продукт виробництва сиру.[1]

Продається як харчова добавка у вигляді водорозчинних протеїнових порошків і коктейлів.[1] Також використовується у виробництві дитячого харчування.[2]

Склад

Сироватковий білок складається з низки глобулярних білків. Білки коров'ячого молока складаються на 20% з сироваткового білку та на 80% із казеїну,[3] у той час як білки людського молока це на 60% сироватковий білок і на 40% казеїн.

[4] Білкова частина сироватки становить приблизно 10% сухої маси. Ці білки зазвичай є сумішшю бета-лактоглобуліну (~65%), альфа-лактальбуміну (~25%), бичого сироваткового альбуміну (~8%) та імуноглобінів.

[5] Ці білки є водорозчинними у нативному стані, незалежно від рівня pH.

Амінокислота цистеїн у сироватковому білку є субстратом для синтезу глутатіону у тілі, що є важливим клітинним антиоксидантом; лабораторні експерименти вказують, що сироватковий протеїн та його компоненти можуть знижувати ризик раку у тварин, хоча це питання для майбутніх досліджень.[6]

Примітки

  1. а б Сироватковий протеїн — плюси та мінуси — Nakachka.org.ua.
  2. ↑ Юрій Білопольський. Я – мама. — Харків: ПП «Торсінг плюс». — 2012. — 320 с.
  3. ↑ Jay R. Hoffman and Michael J. Falvo (2004). Protein – Which is best?. Journal of Sports Science and Medicine (3): 118–130. 
  4. ↑ Luhovyy BL, Akhavan T, Anderson GH (2007). Whey proteins in the regulation of food intake and satiety. Journal of the American College of Nutrition 26 (6): 704S–712S. PMID 18187437. doi:10.1080/07315724.2007.10719651. Архів оригіналу за 26 березень 2011. Процитовано 4 грудень 2015. 
  5. ↑ Haug A, Høstmark AT, Harstad OM, A; Høstmark, AT; Harstad, OM (25 September 2007). Bovine milk in human nutrition – a review. Lipids Health Dis 6: 25. PMC 2039733. PMID 17894873. doi:10.1186/1476-511X-6-25. 
  6. ↑ P.W. Parodi (2007). A Role for Milk Proteins and their Peptides in Cancer Prevention. Current Pharmaceutical Design 13 (8): 813–828. ISSN 1873-4286. doi:10.2174/138161207780363059. Архів оригіналу за 24 вересень 2009. Процитовано 4 травень 2019. 

Сироватковий протеїн і його ступені очищення (концентрат, ізолят, гідролізат)

Сироватковий протеїн, як спортивна добавка, це поєднання глобулярних білків, які отримують специфічним шляхом ферментації побічного продукту молочного виробництва – сироватки.

Якщо виражатися простіше, то сировиною для даного виду білкових добавок служить залишковий продукт сироваріння. За допомогою певних технологій рідкий розчин сироватки, що містить в собі всі корисні речовини, пастеризується і фільтрується до отримання потрібного процентного співвідношення чистого білка.

Після цього ми вже маємо вихідну сировину необхідної якості для виробництва білкової добавки. Додавши різні компоненти для надання смаку і запаху, а так само потрібної консистенції ми отримуємо концентрат сироваткового білка, який можемо придбати в будь-якому магазині спортивного харчування по всьому світу. Але можна піти ще далі…

Концентрат

Як уже згадувалося вище, концентрат, це перша ступінь очищення будь-якого білка. Пройшовши пастеризацію, фільтрацію і концентрування ми вже отримуємо чистий і готовий до вживання продукт. Процентне співвідношення білка на 100 г продукту в таких випадках може мати дуже широкий діапазон.

Починаючи від 40% і закінчуючи 80%. Найчастіше використовується Whey Protein Concentrate (WPC80). Цифра в кінці означає відсоток безпосередньо білка. Такий концентрат має дуже мало відмінностей від ізоляту і його ви зустрінете практично в кожному продукті середньої цінової категорії.

Ізолят

Ізолят – це наступний рівень очищення сироватки. Така назва походить з того факту, що під час виробництва даного протеїну всі не потрібні речовини, як наприклад лактоза, жири і цукор, ізолюються і залишається виключно чистий продукт.

Сироватковий ізолят можуть приймати навіть ті, у кого спостерігається непереносимість лактози або будь-які алергічні реакції на молочну продукцію.

Так само дана фракція білка має куди більше незамінних амінокислот з розгалуженими боковими ланцюжками (ВСАА), а його засвоєння проходить значно швидше.

Гідролізат

Гідролізат – це вершина процесу очищення сироватки. Дана фракція сироваткового протеїну є найбільш чистою і позбавленою всіляких домішок. Тут вже не буде ні грама вуглеводів, лактози або жиру, а білок вже розкладений до поєднань з двох або трьох амінокислот.

Такий протеїн, прийнятий на порожній шлунок, засвоюється протягом 20-30 хвилин. Гідролізат можна вважати повністю безпечним для алергіків. Але в таких чудових показаннях по всім параметрам криється суттєвий мінус, це вартість такого продукту.

Проте ви повинні розуміти за що ви платите більше і воно того дійсно варто.

Сироватковий Протеїн – Купити Сироватковий Протеїн в Україні

Білки, до яких і відноситься також і сироватковий протеїн, це абсолютно унікальні, особливі багатофункціональні речовини. Залежно від використовуваного для їх отримання сировини, вони поділяються на м'ясні, молочні, яєчні і соєві.

Величезною популярністю сьогодні користуються сироваткові протеїни, отримані при промисловій обробці молока.

Ці протеїни є окремий вид харчових добавок, які, при систематичному використанні, здатні за відносно короткий час не тільки перетворити ваше тіло, а й зміцнити організм, підвищити життєвий тонус.

Чому потрібно купити сироватковий протеїн Україна

Сьогодні багато хто знає про те, що білки є будівельним матеріалом для м'язів. Однак протеїн сироватковий сприяє не тільки набору м'язової тканини, а вироблення гормонів, зміцненню кісток, підвищує імунітет і витривалість людини. Він швидко і практично повністю засвоюється, насичуючи людський організм широким спектром амінокислот.

Таким чином, причини купити сироватковий протеїн можуть бути не тільки у спортсменів, а й у людей, які ведуть активний спосіб життя і при цьому приділяють достатню увагу своєму самопочуттю. Сироватковий протеїн, ціна на який в нашому магазині нижче середньоринкової, є продуктом, який має повністю натуральне походження.

Саме тому у нього немає вікових обмежень і його можуть використовувати люди, схильні до алергії.

Чому є сенс купити сироватковий протеїн Київ, навіть якщо ви не займаєтеся спортом:

  • ефективне зниження ваги;
  • поліпшення ліпідного обміну;
  • зменшення показників холестерину.

При виборі продукції важливо враховувати, що гідролізат сироваткового протеїну створює умови для підвищення показника глутатіону в організмі. Ця речовина, будучи антиоксидантом, уповільнює процеси старіння і покращує зовнішній вигляд і самопочуття.

Спортивний сироватковий протеїн купити Україна

Для тих, чиє покликання спорт, рішення купити сироватковий протеїн в Україні є необхідністю для стабільного збільшення м'язової тканини, підвищення результативності силових вправ, швидкості і витривалості.

Важливо враховувати, що у людини, які регулярно займається спортом потреба в білку в два рази вище, ніж у людей, які ведуть малорухливий спосіб життя. Сучасна медицина стверджує, що спортсмен повинен отримувати в день не менше 4 грам чистого білка на кілограм ваги.

Досягти такого показника тільки за допомогою харчування дуже складно.

В такому випадку правильно буде сироватковий протеїн купити Київ і регулярно вживати відразу після тренувань.

Також, в спорті нерідкі випадки різного роду м'язових травм внаслідок інтенсивних тренувань. Навіть найкращий сироватковий протеїн не зможе їм запобігти, але його застосування дозволить помітно скоротити час відновлення тканин. А це означає, що спортсмен зможе швидше повернутися до тренувань.

Читайте також:  Як накачати грудні м’язи в домашніх умовах.

Протеїн сироватковий купити – де?

Протеїн сироватковий купити в нашому магазині можна різного типу. У нас в каталозі ви знайдете його концентрати, ізоляти і гідролізат. Ізолят сироваткового протеїну купити воліють ті, хто хоче отримати висококонцентрований білковий очищений продукт за розумною вартістю.

Ми пропонуємо сироватковий протеїн Україна від всесвітньо відомих виробників. Тому він відповідає всім вимогам якості та безпеки використання. У нашому магазині завжди в наявності, як чистий протеїн, так і з добавками біологічно активних компонентів. Немає сенсу шукати «сироватковий протеїн Київ».

Просто телефонуйте нам, і консультанти підберуть для вас продукцію необхідної ваги по відмінної якості і вартості.

Сироватковий протеїн Ultrafiltration Whey Protein, СMTech, смак ванільний мус, 900 г

Що таке «протеїн»?

Це не якесь «страшне» або навпаки «магічне» слово з обойми маркетологів йогуртів, похудательной коктейлів, шампунів і спортивного харчування. Це – просто білок. А білок щодня потрібен нашому організму. Якщо точніше, щодня нам потрібно 1-1,5 грама білка (або 2-2,5 при посилених тренуваннях) на кожен кілограм маси тіла.

Найкращі джерела білка – це м'ясні, молочні продукти, страви з яєць, риби і морепродуктів. Але якщо достатня кількість білка добрати складно, а зайвий раз «давитися» курячими грудками і гречкою вам не хочеться – є сенс випити білковий коктейль.

Протеїновий коктейль від CMTech містить концентрат сироваткового білка – це «витяжка» з молочної сироватки, одного з основних компонентів молока. Сироватковий білок є одним з кращих джерел білка для людини – наприклад, якщо білки коров'ячого молока всього на 20% складаються з білків сироватки, то білки материнського – практично на 50%.

Харчова цінність

У кожній порції 30 грамів протеїну (всього 30 порцій або 900 грамів)

N.B .

: Вміст білка в сировині залежить від показника в 30 вологості (так як ніякої порошок не буває в реальних умовах повністю сухим), тому 5-10% вмісту води вказується окремо від білків, жирів і вуглеводів в сухій масі (сухій речовині). Концентрат сироваткового білка (сировину) на папері містить від 5 до 10% вологи, тобто в реальності білка навіть в сировину від 70% до 80% (частіше середньо і ближче до високих цифри).

Ми вказуємо мінімально можливий відсоток білка, роблячи знижку на всі можливі фактори. Це означає, що протеїну в вашому коктейлі буде не менше, а з великою ймовірністю більше, ніж вказано (а не навпаки, як часто бувають).

  • Склад: ультрафільтрованний концентрат сироваткового протеїну.
  • Білки: від 20,9 г Вуглеводи: 2,4 г Жири: 2 г
  • Склад: ультрафільтрованний концентрат сироваткового протеїну (КСБ-75%), ароматизатор, ідентичний натуральному, загущувач (ксантанова камедь), лецитин, кухонна сіль, підсолоджувач (сукралоза), Анти зліплювачі.
  • Білки : 20,6 г Вуглеводи: 2,9 г Жири: 2,8 г
  • Склад: ультрафільтрованний концентрат сироваткового білка (КСБ-75), какао-порошок, ароматизатор ідентичний натуральному, загущувач ксантановая камедь (Е415), емульгатор лецитин (Е322), кухонна сіль, підсолоджувач сукралоза (Е955), антіслежівающій агент трикальцийфосфат (Е341).
  • Білки: 20 г Вуглеводи: 3 г Жир: 3 г

Сироватковий протеїн – плюси та мінуси

Сироватковий протеїн вже давно не є елементом харчування виключно в бодібілдингу, на сьогоднішній день це продукт масового вжитку, що є частиною здорового і активного способу життя. Пропонуємо вашій увазі статтю про переваги, користь і плюси та мінуси сироваткового протеїну.

Сироватковий протеїн – це побічний продукт виробництва сиру, що продається як харчова добавка у вигляді водорозчинних протеїнових порошків і коктейлів.

Всякий раз, коли ми споживаємо будь-який білок, наш організм використовує 20 амінокислот (які є окремими компонентами білка), для відновлення кісток, м’язів, і практично всіх тканин організму.

Коли джерело білка має всі 9 незамінних амінокислот (амінокислоти які повинні надходити з їжею), тоді такий білок називається «повноцінним». «Повноцінними» білками виступають такі продукти харчування як м’ясо, молочні продукти, яйця.

З іншого боку, більшість рослинних білків називають «неповноцінним» білком, так як їм не вистачає однієї або декількох незамінних амінокислот. Сироватковий протеїн відноситься до «повноцінним» білків, він містить всі необхідні амінокислоти, дуже легко і швидко засвоюється нашим організмом.

Сироватковий білок є абсолютним чемпіоном за швидкістю свого засвоєння, на багато випереджаючи всі інші види «повноцінних » білків. Переваги, користь і плюси сироваткового протеїну. Хоча сироватковий протеїн не може замінити природний, необроблений раціон харчування, проте він може бути корисним для людей які потребують додаткового джерела якісного білка.

Користь, переваги і плюси сироваткового протеїну дуже широкі, стосуються вони як естетичних аспектів так і здоров’я організму в цілому.

Ось невеликий список властивостей, які вказують на користь використання сироваткового протеїну для спортсменів: Втрата зайвої ваги Допомога у збільшенні м’язової маси Підвищення рівня глутатіону (один з найголовніших антиоксидантів, який виробляється нашим організмом) Зниження рівня тригліцеридів (нейтральний жир, форма зберігання жирів в організмі людини) Зниження рівня «поганого» холестерину Підвищення функції імунної системи Збільшення силових показників у спорті Скорочення часу відновлення і симптомів перетренованості Ще сироватковий протеїн містить багато ВСАА (англ. абревіатура – амінокислоти з розгалуженими бічними ланцюгами). До таких амінокислот відносяться валін, лейцин і ізолейцин, причому цих амінокислот найбільше в м’язовому білку людського організму. Дуже важливу роль у білковому синтезі відведена лейцину, ця молекула виступає своєрідним анаболіком, який стимулює зростання внутрішньоклітинного білка. Амінокислоти ВСАА мають особливе значення у відновленні і збереженні м’язів, вони допомагають стимулювати додатковий м’язовий ріст, а в разі низьковуглеводної дієти спрямованої на спалювання жиру або в період сушіння – вбережуть від втрати м’язової маси.

Шкода і мінуси сироваткового протеїну. Як правило, більшість ускладнень, пов’язаних із споживанням сироваткового протеїну проявляються у вигляді травних проблем, таких як гази, здуття живота, головний біль, судоми і втома.

Жоден з цих побічних ефектів порошкового протеїну не несе за собою небезпеку для життя , і якщо ви відчуваєте якийсь з цих симптомів, то вони швидше за все викликані штучними підсолоджувачами або за рахунок наявності в сироватковому протеїні лактози. Найбільша шкода від споживання сироваткового протеїну полягає в тому, що занадто багато білка – погано для нирок.

Високобілкова дієта може погіршити наявні проблеми з нирками, однак це не відноситься до здорових людей. Якщо у вас немає ниркових захворювань, тоді нема чого турбуватися.

Типи сироваткового протеїну. Якщо ви коли-небудь задумаєтеся над купівлею сироваткового протеїну, тоді першим вашим питанням буде – «чому існує така різниця в ціновій політиці різних білкових добавок».

Читайте також:  Користь бодібілдингу для жінок

Існують три основні типи сироваткового білка: концентрат сироваткового протеїну; ізолят сироваткового протеїну; гідролізату сироваткового протеїну.

Відмінності між цими трьома видами полягають у в способі обробки та фільтрації білка, отже відрізняється і кількість чистого білка без будь-яких інших часток молочних продуктів, таких як жир, лактоза ( молочний цукор ) і різних імуноглобулінів.

Концентрат сироваткового протеїну ( WPC ) – як правило, найдешевший з трьох типів сироваткового протеїну і має найнижчу кількість білка на 100 грам продукту. Вміст білка в концентраті варіюється від 55 до 89 %, решта 11-45 % складають жири, лактоза і велика кількість різних корисних пептидів.

Ізолят сироваткового протеїну ( WPI ) – має в середньому 90 % білка і мінімальну кількість лактози та жирів, зберігаючи при цьому багато корисних якостей концентрату. Виготовлення ізоляту в цілому обходиться дорожче.

Гідролізат сироваткового протеїну ( WPH ) – це ще більш оброблений тип білка, який дуже швидко засвоюється в організмі і складається приблизно на 99% з чистого білка. Це найдорожчий з трьох видів, проте має найгірший смак. На даний час, можна знайти дуже багато сироваткових протеїнів всіх видів та від різних виробників. Продаються вони в спортивних магазинах, в тренажерних чи фітнес центрах, існує безліч інтернет магазинів, які займаються суто реалізацією спортивного харчування.

Коли потрібно приймати сироватковий протеїн? Оскільки сироватковий протеїн швидко засвоюється, єдиний раз коли ви повинні приймати сироватковий протеїн – це відразу після тренування.

Численні дослідження доводять, що в порівнянні з іншими видами білка, прийом сироваткового протеїну після фізичних навантажень набагато сильніше «розганяє » білковий синтез, стимулює ріст м’язів і знижує рівень кортизолу.

У будь який інший час краще віддавати перевагу натуральним, необробленим джерелам білка. Але, якщо у вас все ж є бажання швидко перекусити білковим коктейлем протягом дня, ви можете додати в нього горіхи, авокадо або трохи риб’ячого жиру, щоб уповільнити переварювання білка.

Поєднання жиру допоможе сповільнити засвоєння сироваткового білка, тим самим дозволить зберігати відчуття ситості і знизити надмірний апетит, зберігаючи нормальний рівень інсуліну довше

Сироватковий протеїн

Відсутність часу на приготування їжі, часті переїзди, зайнятість на роботі, тренування.

Відновити баланс нутрієнтів допоможуть сироваткові протеїни Релайв Шейк та Релайв Шейк Плюс.

Протеїнові коктейлі містять всі замінні, незамінні амінокислоти та їхні функціональні групи. Вони легко засвоюються, втамовують відчуття голоду, водночас наповнюють організм корисними вітамінами і нутрієнтами.

Що таке сироватковий протеїн

Білок отриманий із сироватки молока шляхом мікрофільтрації, називається сироватковим протеїном. Він міститься в молоці всіх ссавців та відноситься до групи глобулярних білків. Більшість із них відповідають за імунні процеси, які відбуваються в організмі.

Близько 60% сироваткового білка складається із L-лактоглобуліну. Ця сполука бере участь у синтезі глутатіону. Останній, в свою чергу забезпечує високу працездатність фізично активним людям та швидке відновлення м’язів.

10-15 % в складі сироватки займає альбумін. Ендогенні амінокислоти і білки формуються на основі цього компоненту.

До того ж альбумін, з’єднуючись з жирними кислотами в організмі, бере участь в синтезі ліпідів, що входять до всіх клітинних мембран.

Ще одним важливим складником сироваткового протеїну є імуноглобуліни. Вони відповідають за правильне функціонування імунної системи, захист організму від вірусів та бактерій.

Для чого застосовується протеїн і його користь для організму

Білки – це основний структурний компонент організму. Вони є основою ферментів, скелетом для клітин та міжклітинної речовини, беруть участь в синтезі колагену, кератину, забезпечують імунний захист, є транспортним компонентом для певних речовин (наприклад, гемоглобін для перенесення кисню чи вуглекислого газу). Саме тому, щоденна активність не повинна впливати на білковий обмін.

Існує 2 типи білків: повноцінні і неповноцінні. До повноцінних білків входить 8 незамінних амінокислот, які не синтезуються в організмі, а надходять до нього із зовні. Сироватковий протеїн є джерелом всіх амінокислот, збагачений вітамінами і мінералами. Він застосовується у харчуванні спортсменів та людей, які активно тренуються.

Для нарощення м’язової маси та швидкого відновлення після занять потрібно 4 г білку на кожен кілограм маси тіла. Традиційне харчування не в змозі забезпечити таку кількість білка, враховуючи, яку скільки їжі потрібно з’їсти.

Спортивне харчування на основі сироваткового протеїну – це оптимальний варіант, купити який можна в нашому магазині.

Протеїнові коктейлі:

  • підтримують імунну систему;
  • зменшують втому;
  • знімають напруження;
  • допомагають уникати виснаження та азотного дефіциту в організмі;
  • підтримують стабільний рівень замінних та незамінних амінокислот;
  • чудово втамовують голод, підтримують тривале відчуття ситості;
  • зменшують тягу до солодкого.

Релайв Шейк Плюс

Сироваткові протеїни Релайв Шейк та Релайв Шейк Плюс містять всі білкові фракції та вітамінні комплекси.

Завдяки методу ультра- та мікрофільтрації білки не денатуруються, а в результаті вдається отримати ізолят сироваткового протеїну.

Для ще більшої користі до Релайв Шейк Плюс додано вітаміни групи В, комплекс мінералів (кальцій, магній, мідь, калій). Споживати продукт можна у вигляді коктейлю, додавши порошок до молока чи води, або некислого соку.

Купити протеїн, розроблений Tobeplus, та бути впевненим у якості і користі – це правило людей, які слідкують за своїм здоров’ям.

Протеїн – це основа спортивного харчування

Протеїн – це основа спортивного харчування, один з найважливіших інгредієнтів, для тих, хто хоче наростити м’язову масу. 

Щучинський протеїн (білок) – органічні речовини, що складаються із сполучених в ланцюжок амінокислот, саме протеїни складають основу м’язової тканини.  М’язовий зростання передбачає позитивний азотистий баланс.  Крім того під протеїном розуміють вид спортивного харчування, який складається з концентрованого білка.

Білок ми отримуємо з їжею, але також дуже важливий додаткове джерело протеїну для тих, хто працює в тренажерному залі.  Щучинський протеїновий порошок – ідеальний спосіб отримати необхідну дозу білка.  Протеиновое спортивне харчування зручно і швидко засвоюється організмом.

Білки-ферменти забезпечують протікання біохімічних реакцій і грають важливу роль в обміні речовин.  Сироватковий протеїн (сироватковий білок) легко засвоюється організмом і має відмінні метаболічні якості, наповнюючи організм білком з високою біологічною цінністю.  Він також містить в собі найбільшу кількість незамінних амінокислот з розгалуженою ланцюжком ВСАА.

  У період підвищених навантажень і тренінгу синтез білка в організмі різко зменшується і білок мобілізується в вільні амінокислоти.  Скелетні м’язи витягають незамінні амінокислоти ВСАА з кровотоку і розбивають її на глюкозу для виробництва енергії.

  Саме завдяки здатності ВСАА забезпечувати організм безперервним джерелом енергії в період фізичних навантажень, їх роль в організмі настільки унікальна і висока.

У період тренувань сироватковий протеїн в якості протеїнового коктейлю буде найкращою підтримкою організму.  Використання сироваткового білка в якості додаткового компонента раціону спортивного харчування неухильно зростає з підвищенням технологічних можливостей промисловості, завдяки яким сироватка стає більш доступним продуктом для споживача.

Читайте також:  Тренування всього тіла зо одне заняття. система full body

СИРОВАТКА, ЕНЕРГІЯ І СПОРТ

Основними джерелами енергії в період короткострокових навантажень і вправ служать вуглеводи і глікоген.  Далі в гру вступають ліпіди в якості довгограючого джерела енергії.

  Білки можуть також використовуватися як джерело енергії, особливо в разі тривалих фізичних навантажень.

  Окислення амінокислот, в основному ВСАА, може забезпечити організм енергетичним зарядом, що становить від 10% до 15% від загальної енергії, необхідної в період підвищених навантажень і тренувань.

Численні наукові дослідження, спрямовані на вивчення потреб організму в лейцин показують, що необхідність в протеїні при аеробних вправах зростає приблизно на 20%.  Збільшення потреб у білку при фізичних навантаженнях також підтверджують дослідження, що показують збільшення екскреції 3-метил гистидина, підвищену втрату азоту в сечовини та зниження синтезу білка.

ОСОБЛИВІ ВИМОГИ

ДО білків.  Для того щоб зберегти працездатність і загальне самопочуття рекомендується приймати 0,8 грам протеїну на 1 кілограм ваги.

  Проте, вимоги до білка у людини залежать також від способу життя, фізичного стану, загального стану здоров’я, віку, статі, вуглеводного статусу, рівня потреби в білку, рівня фізичної підготовки, типу фізичних вправ, їх інтенсивності та тривалості, а також від  задач, покладених на той чи інший білок.

  Рекомендованих 0,8 грам на кілограм ваги досить для людей, які ведуть малорухливий спосіб життя, але при підвищених фізичних навантаженнях необхідність в білку значно збільшується.

Переваги Щучинського сироваткового протеїну в сфері спортивного харчування:

  • Легко засвоюється і забезпечує організм додатковою енергією.
  • Містить високу концентрацію незамінних амінокислот з бічної розгалуженою ланцюжком ВСАА: лейцин, ізолейцин і валін.
  • Чудове джерело сірковмісних амінокислот, таких як цистеїн і метіонін, що підтримують антиоксидантну систему організму.
  • Містить високий рівень аргініну і лізину, сприяючи збільшенню м’язової маси.
  • Містить глютамін, що сприяє поповненню в м’язах рівня глікогену поліпшує імунну систему організму, яка може бути порушена в результаті підвищених навантажень.
  • Відмінне джерело кальцію з високою біодоступністю.

Не можна забувати про те, що харчові потреби спортсменів, які займаються бодібілдингом, важкою атлетикою і боротьбою в значній мірі відрізняється від потреб в інших видах спорту.

  Дослідження, що вивчають азотний баланс в організмі людини, виявили співвідношення білка, необхідне для підтримки позитивного балансу, що поліпшує витривалість і силу спортсменів.  Дане співвідношення складає 2 грами білка на 1 кілограм ваги людини.

  Бодібілдери, як відомо більшу частину споживаного протеїну беруть якраз з сироваткового белка.Діетологі вважають, що 1,5 грам білка на 1 кілограм ваги вважається достатньою кількістю білка для отримання максимального результату у спортсменів.

  Дане споживання білка рекомендується для підтримки в організмі азотного балансу, або для збільшення азотного балансу, що підвищує тим самим зростання м’язової маси.

Незважаючи на це, деякі люди споживають більше 2 грам білка на кілограм ваги.  Вони обґрунтовують це тим, що збільшення м’язової маси вимагає підвищення інтенсивності тренувань і, відповідно, додаткового споживання білка.

Але для правильного харчування м’язів амінокислотами не потрібно приймати підвищену кількість білка, щоб збільшити свою м’язову масу.  Адже немає білка, який організм міг би використовувати на всі 100%.

  Втрата ефективності в засвоєнні якісного білка становить не більше 30%, а при низькоякісному білку – 60%.  До того ж, прийом дуже великої кількості білка збільшує метаболічну навантаження на внутрішні органи людини і організм в цілому.

  Замість того, щоб навантажувати організм зайвим протеїном, краще використовувати білок з високою біологічною цінністю, такий як сироватковий білок.

СИРОВАТКОВИЙ ЩУЧИНСЬКИЙ ПРОТЕЇН – ПРОДУКТ НАЙВИЩОЇ ЦІННОСТІ

Будь який протеїн можна назвати хорошим продуктом, проте деякі з них мають значні переваги в порівнянні з іншими, а саме:

  • відмінний баланс замінних і незамінних амінокислот;
  • висока концентрація BCAA;
  • низький вміст жиру і холестерину.

На даний момент сироватковий білок є найбільш насиченим незамінними амінокислотами, які складають більше 60% від загального складу сироватки.

Білки основних білків (мг / г білка)

Амінокислота Сивор. концентрат Соя Яйце Пшениця
Лейцин 105 85 86 68
Лізин 93 63 70 27
Фенілаланін + Тирозин 32 97 93 78
Метіонін + Цистеїн 21 24 57 39
Ізолейцин 63 47 54 33
Валін 58 49 66 43
Треонін 69 38 47 29
Триптофан 18 11 17 11
Гістидин 17 22
  • СИРОВАТКОВИЙ ЩУЧИНСЬКИЙ ПРОТЕЇН ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ:
  • для збільшення енергії;
  • для збільшення м’язової маси;
  • для відновлення м’язових тканин після фізичних навантажень.
  • ЩУЧИНСЬКИЙ СИРОВАТКОВИЙ ПРОТЕЇН – НАЙКРАЩЕ ДЖЕРЕЛО АМІНОКИСЛОТ З РОЗГАЛУЖЕНИМИ ЛАНЦЮЖКАМИ (BCAA)

Сироватковий протеїн містить в собі високий рівень незамінних амінокислот ВСАА (приблизно 26%).

  Важливою відмінністю даних амінокислот є той факт, що в період підвищених навантажень, коли організму вони особливо потрібні, ВСАА потрапляючи в наш організм метаболізуються безпосередньо в м’язах, а не в печінці, як більшість амінокислот.

  Оскільки необхідність в ВСАА росте з підвищенням навантажень під час тренінгу, спортсмени, які хочуть зберегти і збільшити м’язову масу, знаходять рішення в вигляді збільшення споживання даних незамінних амінокислот.

У 100 грамах сироваткового протеїну міститься приблизно 10 грам лейцину, 6,5 грам изолейцина і 5,5 грам валина.  Деякі зміни в амінокислотним складом сироваткового білка пов’язані з різницею в походженні і способі обробки протеїну.  Тобто, різні способи виробництва сироваткового протеїну дають різний зміст незамінних амінокислот ВСАА.

Сироватковий Щучинський протеїн багатий аргініном і лізином.  Аргінін і лізин є одними з основних амінокислот, які стимулюють гормон росту.

  Протеїн здатний стимулювати вивільнення гормону росту, який є анаболічним гормоном або іншими словами стимулятором м’язового зростання.

  Так як застосування стероїдних препаратів було заборонено, сучасна індустрія спортивного харчування грунтується виключно на натуральних речовинах, що сприяють побудові м’язової тканини.  Сироватковий білок являє найкращу альтернативу анаболічних андрогенних стероїдів.

СИРОВАТКОВИЙ ЩУЧИНСЬКИЙ ПРОТЕЇН: РІСТ М’ЯЗІВ І ЗАПОБІГАННЯ ВТОМИ

Сироватковий Щучинський протеїн містить глютамін, що є умовно незамінною амінокислотою.  Крім того, є підтвердження наукових досліджень, що показують, що глютамин сприяє боротьбі організму з втомою і синдромом перетренированности у спортсменів.

  Це дуже важливо, тому що в певних випадках дана амінокислота буде вельми необхідна в раціоні харчування.  Вона виступає в якості палива для поділу клітин.  Зміст глютамина в скелетних м’язах становить 60% від загального вмісту амінокислот.

  Саме тому спортсмени постійно стежать за тим, щоб не допустити будь-якого недоліку в глютамине, так як це призведе до скорочення м’язового зростання і розвитку процесів катаболізму.

  Глютамин також грає важливу роль в зв’язуванні молекул аміаку, що виробляються в якості побічного продукту м’язами в період підвищених навантажень, тому споживаючи сироватковий протеїн, багатий глютаміном, ми забезпечуємо захист свого організму.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*