Як перевірити протеїн в домашніх умовах.

Як перевірити протеїн в домашніх умовах.

  тел(05354)32706           e-mail: [email protected].ua

факс(05354)23609        skype: hadyach  

інтернет-магазин “ГАДЯЦЬКИЙ    ПРОТЕЇН”

ВІД  ВИРОБНИКА  УКРАЇНИ    

Свідоцтво ЄДРПОУ 3076608913

Як перевірити протеїн в домашніх умовах.

Інтернет-магазин «Гадяцький Протеїн» від українського виробника “Техмолпром” працює на ринку з 2014 року і на даний момент є одним з лідерів продажів сироваткового протеїну українського ринку в наступних сегментах: харчової промисловості, спортивне харчування.

  Вищою метою компанії є задоволення потреб клієнта за розумною ціною.

З початку серпня 2016 року компанія “Гадяцький Протеїн” одна з перших в Україні пропонує весь перелік спортивного харчування українського виробництва. Молочний завод в місті Гадяч, найбільший український виробник молочних продуктів і продуктів спортивного харчування.

На сьогоднішній день в нашому інтернет-магазині ви можете придбати продукти Гадяцького сирзаводу для людей, які стежать за здоров'ям. Тривалий час ми освоюємо нову сферу – ринок зі спортивного харчування.

І успішно розвиваємося в цьому напрямку! Якісні товари Гадяцького сирзаводу Техмолпром гарантують сертифікати ISO 9001-2009, HACCP, HALAL. Потужності виробництва по переробці молока за добу досягають до 1500 тонн.

При таких показниках на заводі, вся Україна має можливість вживати білкові концентрати від вітчизняного виробника!!!

170.00 150.00грн

НАШЕ ВИРОБНИЦТВО З ВИКОРИСТАННЯМ СИРОВИНИ ВІД СВІТОВИХ БРЕНДІВ:

  • для початківців
  • швидкий протеїн
  • для рельєфу тіла
  • для набору м'язової маси
  • до / після тренування
  • лідер продажу
  1. повільний протеїн
  2. відчуття ситості
  3. спалює жири
  4. вживання перед сном
  5. для комплексу з сироватковим

для прискореного нарощування м'язової маси

підвищення витривалості

  • до / після тренування
  • для суглобів
  • зміцнення зв'язок
  • еластичність хрящової тканини
  • гнучкості судин
  1. для початківців
  2. швидкий протеїн
  3. для рельєфу тіла
  4. для набору м'язової маси
  5. до / після тренування
  6. лідер продажу

Опис:

Концентрат сироваткового білка “Протеїн Гадяч” (КСБ) – сухий порошок, що виготовляється з свіжої молочної сироватки методом ультрафільтрації. З приємним смаком пастеризованих вершків.

   Оскільки сироватковий Гадяцький протеїн швидко засвоюється, єдиний раз коли ви повинні приймати сироватковий протеїн – це відразу після тренування. Численні дослідження доводять, що в порівнянні з іншими видами білка, прийом сироваткового протеїну після фізичних навантажень набагато сильніше “розганяє” білковий синтез, стимулює ріст м'язів.

  • Переваги використання КСБ :
  • – Недорогий
  • – Добре змішується з іншими компонентами
  • – Має високі показники амінокислотного складу та ефективності
  • – Швидко засвоюється
  • – Ефективне нарощування м'язової маси
  • – Підвищення імунітету
  • – Зниження катаболічних процесів
  • Вміст:
  • Енергетична цінність (калорійність) 100 г продукту , кДж ( ккал) – 1380,7 ( 330,0 ) .
  • Поживна харчова цінність на 100 г продукту:
  • Білок – 65г
  • Жири – 0г
  • Вуглеводи – 17,5г
  • Виробництво . Як роблять протеїн:
  • Основною сировиною для виробництва протеїнових сумішей є – молоко. У молоці є всі необхідні для життя речовини , а саме:
  • – Жири
  • – Білки
  • – Вуглеводи
  • – Мінеральні речовини
  • – Вітаміни

Першим кроком на шляху виробництва високобілкової суміші є виділення сироватки з молока . Для того, що б відокремити сироватку з молока , молоко проходить кілька стадій . Найпростіший шлях отримання сироватки – виділити сир з молока .

Близько 6 % сухої речовини залишається в сироватці , тобто приблизно половина всіх молочних елементів залишається в ній . Кількість жирів в сироватці – незначне , в ній залишаються інші, не менш цінні білки – сироватковий протеїн .

  1. Які бувають види сироватки :
  2. – Якщо виробництво сиру відбувається за допомогою кисломолочних бактерій , то ми отримуємо кислу сироватку .
  3. – Якщо зброджування молока відбувається за допомогою сичужних ферментів , то ми отримуємо солодку сироватку.
  4. – Якщо виробництво сиру проходить за допомогою мінеральних кислот, то ми отримуємо Казеїнову сироватку.

Для того, що б отримати сироватковий протеїн (висококонцентрований продукт), сироватку необхідно розділити на окремі компоненти і виділити сироватковий концентрат (англ.-Whey Protein). Концентрат сироваткового протеїну – поживний і вкрай корисний продукт.

При виробництві протеїну використовується так званий метод мембранної фільтрації. Суть його полягає в тому, що мембрана служить як фільтр і затримує молекули. Всі виділяють чотири види мембран: мікрофільтрафія, ультрафільтрація, нанофільтрація. Гадяцький протеїн проходить очистку ультрафільтрації. Для того, що б краще зрозуміти те, як роблять протеїн, подивимося на схему його виробництва:

Як визначити якість протеїну

Ми , рекомендуємо , віднести порошок на хімічний аналіз в спеціальну лабораторію , щоб вам розповіли що всередині. Ця процедура досить дорога . Дозволити собі її може не кожен. На це й розраховують шахраї. Але відрізнити справжній протеїн від підробки все ж можна. Ми розповімо вам , на що варто звернути увагу і як перевірити придбаний протеїн в домашніх умовах.

1 ПОРАДА: Кілька ложок (1-2) протеїну висипте на дно будь-якої зручної ємності і поверху налийте окріп. Білок повинен згорнутися , стати « гумовим » при спробі його пожувати .

Але , якщо куплений порошок починає розчинятися , даючи при цьому рясну піну , це говорить про те, що в ньому міститься сода , борошно , крейда, в комплексі з консервантами, ароматизаторами і барвниками , але ніяк не білок.

У цьому випадку буде значно безпечніше не використовувати за призначенням такий порошок , а повернути його, де він і був куплений.

2 ПОРАДА: візьміть 1 чайну ложку порошку протеїну, спробуйте його пожувати . Як правило , білок пристає дуже сильно до ясен і зубів. Фальсифікат, стає рідкою кашкою, ви не помітите ніякого прилипання .

Як правильно приймати протеїн Гадяч ( КСБ 65 ) .

У спортивній галузі Протеїн вживають у двох випадках:

1. Щоб набрати м'язову масу .

2. При ефективному схудненні.

Вчені стверджують, що для росту м'язів людина повинна споживати від 1.5 до 2 грама протеїну на 1 кг ваги тіла на добу .

Припустимо, якщо ви важите 70 кг, то ви повинні приймати приблизно 100 грам Гадяцького протеїну в день.

Протеїн розмішується з водою, молоком або соком. Кількість рідини значення не має (рекомендуємо 300мл рідини на порцію) .

Пити його між сніданком і обідом і відразу після тренування. А якщо тренування у цей день немає , то між сніданком і обідом і перед вечерею .

Якщо ви хочете схуднути і приймаєте протеїн саме для цієї мети , то ви повинні пити його замість їжі . Це означає, що частина звичайної їжі вам треба замінювати протеїном .

Це робиться для того , щоб збільшити кількість білка в добу, не збільшуючи при цьому калорійність харчування .

Щоб приготувати наш продукт вам буде потрібно 300мл рідини і 45грамм ( 2 столових ложки з гіркою) нашого продукту. Змішайте за допомогою блендера або шейкера , після чого продукт готовий до вживання.

  • КОНТАКТНІ ДАНІ:
  • тел:         +38(05354)3-27-06
  • факс:      +38(05354)2-36-09
  • МТС:       +38(095)847-75-31
  • Лайф:     +38(063)245-98-95
  • Kievstar: +38(097)993-13-23              

e-mail:  [email protected]

  1. skype:   hadyach   
  2. АДРЕСА:
  3. Україна 37300
  4. Полтавська обл
  5. м.Гадяч
  6. вулиця Полтавська, 44
  7. АДРЕСА ВИРОБНИКА:
  8. Україна 37300
  9. Полтавська обл
  10. м.Гадяч
  11. вулиця Будька, 47

Потреби клієнтів

для нас дуже важливі

Ми працюємо з 8.00 до 19.00

БЕЗ ВИХІДНИХ      

(склад і бухгалтерія працюють

з 8.00 до 17.00

без перерви на обід

Вихідний: субота – неділя)

СПОСОБИ ДОСТАВКИ:

Відправка:    пн-птн      – 13.00

Доставка по Україні:

Доставка ( Протеїн Гадяч ) по всій Україні : Київ, Дніпропетровськ , Донецьк, Одеса , Харків, Львів, Вінниця, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кіровоград, Кременчук , Луганськ, Луцьк, Миколаїв , Полтава, Рівне , Суми, Тернопіль , Ужгород , Херсон, Хмельницький, Черкаси , Чернівці, Чернігів , Сімферополь, Севастополь , Феодосія, Керч , Ялта та інші населені пункти .

© 2014-2020 Всі права захищені

інтернет-магазин “Гадяцький протеїн”

Як перевірити протеїн в домашніх умовах.

  • +38(095) 847 75 31 – МТС                                
  • +38(097) 993 13 23 – Київстар                
  • +38(063) 245 98 95 – Лайф                        
  • +38(05354) 3 27 06 – Багатоканальний    

ОФІЦІЙНЕ ПРЕДСТАВНИЦТВО

ООО “ТЕХМОЛПРОМ”

м.Гадяч, Полтавська обл.

X

Шаг 1 из 3

Выберите товары, которые хотите заказать

Наименование Ед.изм. Масса Цена, грн. Заказать

Перейти к подтверждению заказа

Протеїн в домашніх умовах

Як перевірити протеїн в домашніх умовах.

Отже, сперечатися і доводити, що протеїн – це тойж білок, що і в м'ясі, молоці, сирі, яйцях і т.п, ми зараз не будемо. Наша сьогоднішня задача описати рецепти приготування коктейлів з порошкового протеїну, а також рецепти з натурального протеїну (білка), без застосування спортивних добавок.

Кому це треба?

У тих, хто регулярно користується спортивнимхарчуванням, мабуть, виникло питання, навіщо «робити» протеїн в домашніх умовах, якщо можна купити порошок в магазині або інтернеті, розбавити водою і насолоджуватися зростанням м'язів. Якщо таке питання зародився і у вас, то ви, швидше за все, не належите до гурманам, але ж є спортсмени, які вимагають від спортпіта не тільки ефекту, а й смаку.

Але, про все по черзі.

Виготовлення протеїну в домашніх умовахзнадобитися тим, хто, повернувшись пізно ввечері з тренування, усвідомив, що порошок закінчився, а значить, треба щось «сколдованний» з наявних в холодильнику продуктів.

Крім того, приготувати протеїн в домашніхумовах принципово захочуть ті, хто до сих пір вважає, що в пакетах з написом «Protein» прихована якась «хімія». Такі спортсмени теж є, і не можна їх залишати без білка.

Коли це треба?

Незважаючи на те, що як згадувалося вище, можнапросто розмішати порошок з водою і випити, приготувати протеїновий коктейль в домашніх умовах буде корисно знати абсолютно всім. Немає в світі людини, якій не хотілося б час від часу «підсолодити» життя.

  1. Дуже ефективно випити з ранку в якості сніданку такий коктейль. Під час сну ми втратили весь глікоген, і якщо немає істотного підшкірного жиру, організм почне «харчуватися» м'язами.
  2. Якщо ви працюєте, а відразу після роботи поспішайте на тренування, повноцінний обід / вечеря не встигне перетравитися, а тренуватися з набитим шлунком зовсім недоречно.
  3. Перед сном потрібно забезпечити організм білком,який уві сні буде розтрачений на зростання, адже сон – це час для реабілітації та зростання. Але навряд чи буде користь від з'їденого перед сном стейка. Тому коктейль, калорійністю 250-300ккал цілком прийнятна заміна.
Читайте також:  Розведення гантелей на похилій лаві

рецепти

  • Далі ми наведемо вам приклади рецептів з готового сироваткового протеїну, а також з протеїну, що міститься в звичайних продуктах.
  • шоколадний коктейль
  • Складові:
  • 1 мірна ложка сироваткового протеїну зі смаком какао (150 г);
  • 500 мл знежиреного молока;
  • 1 пакетик швидкорозчинного какао «Несквік» (40 г).
  1. приготування
  2. Гаряче молоко (не киплячою) змішуємо з какао і протеїном і збиваємо в блендері.
  3. банановий коктейль
  4. Складові:
  • 1 мірна ложка сироваткового протеїну зі смаком ванілі (150 г);
  • 2 банана;
  • 500 мл знежиреного молока.
  • приготування
  • Банани дрібно ріжемо, молоко підігріваємо, змішуємо все разом з протеїном і збиваємо до однорідної маси.
  • Смачний коктейль з домашніх продуктів
  • Складові:
  • 500 мл знежиреного молока;
  • 2 банан;
  • 200 г знежиреного сиру;
  • 200 г морозива;
  • 200 г шоколадного сиропу.
  1. приготування
  2. Банани дрібно нарізати, молоко підігріти, змішати все в блендері і збити до однорідності.

Як перевірити протеїн в домашніх умовах.

маленький нюанс

Порошковий протеїн – це перероблений дляполегшення засвоєння шлунком білок. Зробити такий протеїн в домашніх умовах в принципі неможливо. Коктейлі з молока, сиру, яєць та іншого – це дуже смачно, але для переробки шлунком буде потрібно кілька годин, рівно стільки ж, скільки потрібно для перетравлення молока, сиру і т.д.

Головна функція порошкового протеїну – швидкийджерело білка. А користуватися цією властивістю спортпіта потрібно тільки після силових тренувань. В інший час намагайтеся харчуватися звичайною їжею з власного холодильника.

Тест-полоски — новый способ проверить состояние здоровья

Як перевірити протеїн в домашніх умовах.

Современная фармацевтическая промышленность предлагает вниманию потребителя различные тест-полоски, которые предназначены для качественного анализа разных биологических жидкостей.

Имея под рукой такие полоски, можно до визита врача определить различные показатели, необходимые для диагностики заболевания. Они также пригодятся при лечении заболеваний, когда необходимо наблюдать за процессом в динамике.

Чтобы правильно выбрать и купить тест-полоски, надо знать, какие они бывают и как правильно их использовать, о чем можно узнать из этой статьи, в которой рассмотрены следующие вопросы: 1. Что такое тест-полоска и принцип действия 2. Разновидности полосок для определения: – для комбинированного анализа

Что такое тест-полоска

Это пластиковые или бумажные полоски, с нанесенным реагентом, вступающим в реакцию с определяемым веществом. Результатом этого взаимодействия является изменение цвета, который сравнивается с эталоном, или различные процессы, интенсивность которых определяется прибором.

Определение рН-мочиЯк перевірити протеїн в домашніх умовах.

Кислотность мочи определяется количеством водородных ионов. Показатель рН используется при диагностировании различных заболеваний. В клинических лабораториях определение проводится специальными методами, а тест-полоски предназначены для домашнего использования. Также они используются в лабораторных условиях при проведении определенных исследований.

рН тест-полоски – это полоски с нанесенной комбинацией реагентов – метиловый красный+бромтимоловый синий. В результате реагирования цвет индикатора изменяется от оранжевого до синего через желтый и зеленый. Сравнивая окраску индикатора с эталонной шкалой, определяют рН крови. По значению рН можно оценить способность организма усваивать ионы К, Са, Na, Mg, регулирующих кислотность. рН среды мочи определяет вид формирующихся при мочекаменной болезни камней:

  • • Щелочная среда (рН>7,0) – фосфаты;
  • • Слабокислая среда (рН=5,5-6,0) – оксалаты;
  • • Кислая (рН3 г;
  • – Белок (сумма альбуминов и глобулинов) – >0,15 г;
  • – Сахар – >0,16 г;
  • – АК – 1-3 г;
  • – Кислота мочевая – 3-2,0 г;
  • – Мочевина – 20-35 г
  • Диабет, пиелонефрит, инфекционные поражения мочевыводящих путей и некоторые другие патологии сопровождаются изменением содержания сразу нескольких компонентов. В таком случае рекомендуется использовать комбинированные полоски:
  • • Глюкоза+Ацетон;
  • • рН+Глюкоза+Белок;
  • • Ацетон+Глюкоза.
  • Выбирая полоски, надо правильно рассчитать необходимое количество. Упаковки могут быть на 10, 25, 50, 100 штук. Если исследования проводятся несколько раз в день, имеет смысл купить тест-полоски, упакованные по 100 штук, при эпизодических исследованиях хватит меньшей упаковки. Не стоит приобретать большую упаковку, если полоски необходимы редко, так как срок хранения ограничен.

    Где купить

Дієтологи розповіли, як запобігти інтоксикації організму

Що таке білкове отруєння у людини? Якщо ви дотримуєтесь монодієти або віддаєте перевагу нераціональному харчуванні, тоді ви маєте всі шанси отримати білкове отруєння, інформує 1NEWS з посиланням на Жіночий Світ.

Як перевірити протеїн в домашніх умовах.

Цей вид харчової інтоксикації все частіше зустрічається серед людей, які дотримуються модних дієт, безконтрольно вживають коктейлі на основі протеїну.

Незважаючи на користь білка, лікарі рекомендують стежити за його кількістю, щоб не завдати шкоди власному організму.

Білок або протеїн є одним з головних будівельних матеріалів для всіх тканин і судин, основою для клітин. Розщеплюючись на молекули, він стає джерелом енергії, бере участь в життєво-важливих процесах.

У нього входять понад 20 амінокислот, багато з яких не виробляються в організмі.

Більшість білків людина отримує щодня з їжею, переробляючи його з найпоширеніших продуктів: м’ясних чи рибних страв, молока, яєць. Без цього цінного компонента неможливі найважливіші реакції:

  • формування ДНК і РНК молекул,
  • оновлення кісткової і м’язової тканини,
  • підтримання рівня гормонів,
  • вивільнення енергії для руху.

За добу людина з середньостатистичною масою тіла повинна з’їдати 25-35 г чистого протеїну. Цього достатньо для стабільної роботи організму, хорошого самопочуття і здорового кольору шкіри.

При надмірному вживанні відбувається отруєння білком, що дає посилене навантаження на органи травлення.

Тому лікарі нагадують про необхідність дотримуватися балансу корисних речовин, вуглеводів і жирів, пояснюють основні правила харчування.

Причини білкового отруєння

Добова норма цінного харчового компонента міститься всього в 200-250 гр нежирного м’яса, філе риби. Після потрапляння в кишечник під впливом різних ферментів відбувається розщеплення білків на амінокислоти. Вони з кров’ю надходять до органів, живлять мозок і кістки. Швидкість процесу в середньому становить від 5 до 7 годин, тому саме білкова їжа дає тривале відчуття ситості.

У 90% випадків надлишок білка відбувається з вини людини, яка не розуміє принципів раціонального харчування. Найчастіше звернення до лікаря відбувається після застілля або пікніка з рясним вживанням м’ясних продуктів, які з’їдаються за короткий проміжок часу. При перетравленні виникає білковий удар, який нагадує харчову інтоксикацію.

Серед поширених причин, що провокують отруєння протеїном:

  • Тривала дієта на безвуглеводній основі. Її основу складають тільки продукти, багаті білками. При перетравленні організму потрібно максимум енергії, тому виникає дефіцит, відбувається розщеплення підшкірного жиру. Це дає швидкий ефект схуднення, м’язи підсушуються, що важливо для спортсменів: тіло отримує гарний рельєф. Така сушка щорічно призводить до лікарів тисячі шанувальників дієтичного харчування.
  • Набирають популярність протеїнові коктейлі, які активно використовуються атлетами для набору м’язової маси. Вони допомагають отримати бажаний результат з мінімальними зусиллями, економлять час на тренування. Тому багато спортсменів зловживають подібними БАДами: вони замінюють напоями повноцінне харчування, відмовляючись від зелені, фруктів і овочів. При недотриманні дозування виникає передозування протеїном, здатне порушити роботу внутрішніх органів.
  • Використання грибів в якості основної страви також становить небезпеку для організму людини. Вони на 85-95% складаються з чистого протеїну з особливою формулою молекули, тому важко перетравлюються в кишечнику. Нерідко симптоми отруєння білком спостерігаються після вживання печериць або інших їстівних видів. Особливо часто подібне ускладнення зустрічається у дітей віком до 3 років, організм яких ще не виділяє необхідні ферменти.
  • Передозування білка може виникнути після тривалого посту, вегетаріанства або голодування. Якщо не вживати м’ясні продукти кілька тижнів, організм перебудовується, змінюється склад шлункового соку. Після вживання в їжу всього 200-400 гр м’ясних продуктів виникає важке отруєння.

В останні роки все частіше зустрічається індивідуальна непереносимість молочного або курячого білка. Це генетична особливість, при якій виникає алергічна реакція, не виробляються спеціальні ферменти. Захворювання неможливо вилікувати, тому такі пацієнти повинні уникати будь-яких продуктів, що містять навіть сліди алергену.

Симптоми отруєння білками

Слід розуміти, що білкова інтоксикація не є звичайним отруєнням. Швидше, це збій в роботі травної системи, який викликає важка їжа в будь-якій кількості.

Виникає
підвищене навантаження на печінку, підшлункову залозу і нирки, які беруть участь у виведенні продуктів розпаду протеїну.

Їжа затримується в прямій кишці, порушуючи водний баланс, починається процес бродіння і гниття. На цьому етапі виділяються токсини, що погіршує стан хворого.

Ознаки білкового отруєння з’являються через 4-6 годин після з’їденої страви:

  • підвищення температури до 37,5 °,
  • здуття живота і підвищене газоутворення,
  • різкий біль під ребрами,
  • відчуття жару або сильного холоду,
  • рвотні позиви,
  • розлад кишечника.

Якщо виникає надлишок білка, людина може спостерігати зміну відтінку сечі, появу осаду. Це пов’язано з виділенням кальцію, підвищенням рівня цукру. При інтоксикації нирок виникають набряки пальців рук, обличчя, нижніх кінцівок. У хворих старшого віку в крові діагностується високий рівень сечовини, загострюються захворювання суглобів.

У маленьких дітей проблеми з переварюванням великої кількості протеїнової їжі спостерігаються набагато частіше. Білкове отруєння впливає на всі органи і системи, тому виникають хворобливі наслідки:

  • запах ацетону з рота дитини,
  • пронос,
  • сильна блювота,
  • слабкість.

Якщо виникає побічний ефект на білок гриба або м’яса, на тілі з’являється кропивниця у вигляді великих плям червоного кольору. Виникає свербіж, дратівливість, відчуття задишки і нестачі повітря. Таких хворих нудить від білкової їжі, навіть якщо вага порції не перевищує 150-200 гр.

Перша допомога при білковому отруєнні

У більшості випадків отруєння білковою їжею проходить самостійно. Якщо пацієнт переїв м’ясних чи рибних продуктів, необхідно в домашніх умовах промити шлунок чистою водою.

  • Після очищення можна прийняти активоване вугілля, випити мінеральної води.
  • Краще відмовитися від прийому їжі, нормалізувати роботу підшлункової залози за допомогою алохолу або панкреатину.
  • Після поліпшення стану протягом 4-5 діб не слід їсти гостре, смажене, здобну випічку.
  • Лікування при білковому отруєнні

Якщо людина неправильно використовує спортивне харчування, тривалий час застосовує харчові добавки невідомого виробника з високим рівнем білка, може виникати тяжка інтоксикація. Необхідно обов’язково звернутися за лікуванням до лікаря, який порекомендує, що робити при білковому отруєнні.

Читайте також:  Як спалювати жир під час тренувань: 5 ефективних методик

У домашніх умовах проводиться:

  • ретельне промивання шлунка, очисні клізми,
  • детоксикація організму за допомогою адсорбентів – ентеросгель, ентерол, біле вугілля,
  • прийом препаратів, що поліпшують травлення – мезим, фестал,
  • відновлення водного балансу за допомогою регідрону і інших сольових розчинів.

Лікування білкового отруєння при вживанні грибів частіше супроводжується дисфункцією нирок. Тому при підозрі на важку алергію або з’їдений отруйний гриб, в стаціонарі вводиться спеціальний сироватковий білок.

Він пов’язує протеїнові молекули, захищає від подальшої інтоксикації. Лікарі підбирають дієту, яка допомагає відновити моторику кишечника, насичена легкою і корисною їжею.

Такий же алгоритм першої допомоги при отруєнні морепродуктами.

Можливі наслідки

Передозування білками в легкій формі проходить без наслідків. Але тривале сидіння на дієті з високим відсотком протеїну може закінчитися тяжкими наслідками:

  • погіршення роботи серця,
  • аритмія,
  • авітаміноз,
  • поява каменів у підшлунковій залозі або нирках,
  • гостра ниркова недостатність,
  • дисбактеріоз.

Якщо в крові постійно підвищений рівень білка, у хворого виникають незворотні зміни в кістковій тканині через накопичення сечовини. Відкладення солей руйнує хрящову тканину, призводить до розвитку подагри.

Профілактика

Щоб не зіткнутися з білковим отруєнням, слід дотримуватися таких правил профілактики:

  • Обмежити вживання м’ясних і морепродуктів до 200 гр в добу, частіше використовувати сир.
  • Не давати гриби дітям до 5 років, обов’язково піддавати їх термічній обробці.
  • Акуратно використовувати протеїнові коктейлі, не заміняти ними повноцінний сніданок або обід.
  • Обов’язково поєднувати білковий продукт з великою кількістю зелені, овочевим гарніром.

Тільки правильне і повноцінне харчування, вживання чистої води не менше 2 л на добу допоможе уникнути передозування білками, виключить ризик інтоксикації.

Матеріали носять ознайомчий характер. Пам’ятайте, самолікування небезпечне для життя, за консультацією обов’язково звертайтеся до лікаря.

Як визначити якість протеїну?

Спортпит » Як визначити якість протеїну?

Сьогодні протеїн популярний, напевно, як ніколи.

Тепер вже не представляє особливої складності знайти і купити його, складність в іншому – як вибрати потрібний серед безлічі пропонованих і як не купити підробку.

Раніше ми вже писали про те, як вибрати якісний протеїн, сьогодні ми хочемо розповісти про те, як визначити якість протеїну в домашніх умовах.

Як перевірити протеїн в домашніх умовах.

Починати свою перевірку ще стоїть у магазині до здійснення покупки. Завдання просте – уважно оглянути упаковку та етикетку.

Упаковка повинна бути ціла і охайна, а етикетка повинна бути якісно надрукована (не сто раз копіювальна) і приклеєна.

Увагу варто звернути на термін виготовлення та придатності – деякі, зазіхнувши на низьку ціну, втрачають цю дрібницю, а дарма, адже прострочений протеїн вже не так ефективний і навіть може доставити деякі неприємності.

Перевіряємо протеїн

Отже, ви купили протеїн і він, бажаний і довгоочікуваний, перед вами.

Як запевнити себе в тому, що це не підробка? Насамперед, слід уточнити, що стовідсоткову гарантію якості можна отримати, лише замовивши перевірку в лабораторії, але це досить дорого і довго.

Однак і в домашніх умовах можна отримати непогані результати – велика частина підробленого протеїну не витримує домашніх дослідів.

Представляємо вам алгоритм дій по визначенню якості протеїну:

  • Перевірка консистенції. Спочатку завжди перевіряється зовнішній вигляд – порошок повинен бути розсипчастий, без грудок (їх наявність говорить про попадання вологи), але щільний – якщо його пожувати, почуєте характерний скрип і він прилипне до зубів. Він повинен бути однорідного кольору, часом відповідного смакової добавки. У деяких випадках увагу потрібно звернути на смак – так, наприклад, хороший гідролізат відрізняє гіркуватий смак.
  • Перевірка рідиною. Додаючи хороший протеїн в молоко або воду (20 г на 100 мл), можна помітити що, консистенція стає густою, а на поверхні утворюється густа піна (ні в якому разі осад!). Чим більше концентрація порошку в рідині, тим більше піни. При недостатньому розмішуванні утворюються грудки, які прилипають до ложки і зубах, це нормальне явище.
  • Перевірка окропом. Як відомо, при високій температурі білок згортається. Тому можна взяти трохи окропу і додати туди порошок. Якісний протеїн згорнеться, утворюючи консистенцію, схожу на сир, і буде плавати по поверхні.
  • Ну і нарешті, самий вірний спосіб – особистий досвід. Якщо ви вже кілька місяців приймаєте один і той же протеїн, а результату ніякого, або ж ви відчули погіршення (здуття живота, печія, розлад кишечника і т. д.) – значить, ви купили підробку.
  • Тепер ви знаєте, як визначити якість протеїну. В цьому немає нічого складного. Бажаємо вам бачити тільки приємні результати перевірки якості!

    Проверка протеина кипятком, работает ли метод?

    В этой небольшой статье мы затронем тему проверки протеина на качество, подлинность и количество содержащегося в нём белка. Ведь вопрос о том, как бы убедиться на все 100% в верности своего выбора рано или поздно посещает голову каждого потребителя данного вида спортивного питания. Забегая наперёд, для «домашних экспертов» вывод будет не утешительным, но ничего не поделаешь, такова реальность.

    Методы проверки протеина

    Самый очевидный и одновременно точный метод проверки любого продукта на наличие в нём того или иного компонента, это посмотреть на обратную сторону пачки и прочесть состав. Точно так же лучше всего проверять БЖУ.

    Естественно, это если не брать в расчёт полноценное лабораторное исследование, которое стоит не малых денег и проводится не за 5 минут на кухне. Но очевидно, употребляя спортивное питание люди становятся недоверчивыми и выборочно перестают воспринимать информацию написанную на упаковке.

    Если у вас нет-нет, да проскочит желание поставить под сомнение состав продукта и проверить его без особых затрат, то вам в голову могут прийти следующие методы:

    Король всех проверок протеина, это великий и могучий метод сворачивания в кипятке. Именно этот способ чаще всего освещается в различных видео, описывается на форумах и блогах. А всё потому что он визуально очень показателен, да и проводится весьма эффектно. Но на самом деле не выдерживает абсолютно никакой критики и давайте разбираться почему.

    В первую очередь нужно понять, почему в принципе происходит этот процесс и что он из себя представляет. Вся эта тема со сворачиванием называется Денатурация, если объяснять проще, то это любое изменение структуры белка под влиянием разных факторов, один из которых и есть повышенная температура.

    И так уж совпало, что при значительном повышении температуры внешней среды сывороточный протеин может изменить свою структуру, превратившись в некое подобие кашицы. Но не спешите делать поспешных выводов, точно такую же реакцию может показать и целый ряд других веществ, сывороточный протеин не застолбил это только за собой.

    Но ещё хуже «кухонным экспертам» станет, когда они узнают, что на результат их деятельности может повлиять множество разных факторов, например:

    • Степень очистки белка, ведь чем она выше, тем хуже белок реагирует на температуру, поэтому изоляты и гидролизаты сразу рискуют провалить этот тест.
    • Технология производства самого сырья. Ведь сейчас существуют инстант формы сырья, которые разрабатывались специально, чтобы ускорить и облегчить процесс смешивания и растворения конечного продукта.
    • Различные добавки, которые формируют вкус, цвет и запах. Это будут красители, подсластители, загустители, пеногасители и прочие сложные вещества в которых разбираются только профессионалы технологи производства.
    • Ну и самое банальное, это может быть не сывороточный, а например комплексный протеин или яичный, соевый, говяжий, казеин и т.д. Эти виды белка просто по своей сути не дают реакции сворачивания при повышенной температуре.

    Бытует мнение что гуру «протеинопроверщики» могут только по одному звуку от сдавливания протеина в руках определить его качество, а также некоторые другие характеристики.

    Но тут даже ничего опровергать не нужно, просто вдумайтесь в сам факт и в то невероятное количество причин по которым протеин в банке может иметь разную консистенцию, плотность, вес и тому подобные изменяемые характеристики от бренда к бренду.

    Ко всему прочему, крахмал будет издавать куда как более завидный хруст в отличии от многих видов белка.

    Метод Острого глаза

    Ещё один расхожий метод вынесения приговора протеиновой добавке это буквально посмотреть на неё и всё. Ведь «настоящий» протеин должен иметь определённую зернистость. Но это тоже метод «так себе», так как с помощью загустителей и прочего можно сделать какую угодно консистенцию.

    Метод Ищейки

    Запах протеина.

    Некоторые ценители молочной классики спортивного питания, примерно девяностых годов прошлого века, считают единственным правильным запахом протеина, запах молока или чего-то близкого к нему.

    Ну что ж тут сказать. Даже если опустить безграничное разнообразие современных вкусовых добавок, которые меняют и запах белка, то хорошо очищенный от лактозы изолят или гидролизат не будет пахнуть вообще.

    Всё это нас приводит только к одному логическому заключению. В сухом остатке у вас есть только два способа проверки любого протеина, включая сывороточный. Либо доверять производителю и упаковке, либо отнести его на проверку в специализированную лабораторию. Все остальные «методы проверки» увы не работают по вполне очевидным причинам.

    Як перевірити протеїн на якість?

    Наскільки ефективний даний товар?

    Поки немає оцінок. Будьте першим!Loading…

    Перед будь-яким початківцям культуристом постає питання, як перевірити протеїн на якість. Адже в білковий порошок, як відомо, можна підмішати все, що завгодно. І якщо це будуть сухе молоко, крохмаль або борошно, то ніякого ризику для здоров’я це за собою не спричинить.

    А ось якщо недобросовісні виробники додадуть в протеїн ще й хімію, то це вже може спричинити проблеми зі здоров’ям. Перевірка білкової добавки ускладнюється ще й тим, що ефект від її прийому буде помітний не відразу, через досить тривалий час – тижні і навіть місяці.

    Читайте також:  Сироватковий протеїн

    Якщо Ви думаєте над тим, як перевірити протеїн на якість, то, в першу чергу, при покупці треба оцінити якість упаковки: її матеріал, наклейки, товарні знаки, голограми, поліграфію. Упаковка повинна бути герметичною, під кришкою обов’язково повинна бути плівка без найменших розривів і отворів. Важливо також звернути увагу на термін придатності добавки.

    Коли Ви прийдете додому, візьміть трохи порошку і уважно його розглянете. Все пилинки повинні бути однаковими за розміром. Якщо Ви бачите різні частки, значить, в складі добавки крім білка є ще й сторонні продукти.

    Якщо помітні грудки, значить, дуже ймовірно, що герметичність упаковки була порушена. Можливо, згодом це було ретельно приховано. Порошок повинен бути розсипчастим однорідним за кольором.

    Зазвичай протеїн буває білим, але яєчний білок може бути і жовтуватим.

    При розчиненні протеїну водою, ніякого осаду не повинно бути. Якщо Ви заливаєте добавку гарячою водою і бачите згортати масу, то це буде означати, що походження білка природне.

    Краще уберегти себе від неякісної продукції ще до здійснення покупки. Доцільніше віддавати перевагу перевіреним маркам з більш дорогими товарами. Тут безпечніше буде переплатити, ніж заощадити пару доларів і підірвати здоров’я.

    Однак це лише загальні моменти. Насправді існують і деякі тонкощі. Якщо до складу протеїну входить креатин, який має здатність зв’язувати молекули води, то в протеїні можуть бути грудки. Це не вказує на підробку.

    Приблизно в 99% випадків до складу протеїну входять барвники, ароматизатори і підсилювачі смаку. Вони будуть виглядати як частки дрібної і середньої фракції.

    Тому якщо Ви бачите в складі добавки частки, що нагадують пральний порошок, з цього зовсім не випливає, що протеїн підроблений.

    А ось якщо в порошок додано сухе молоко, то відрізнити його на око від білкової витяжки буде майже неможливо.

    Товар в одній партії може відрізнятися за кольором, запахом і смаком в рамках прийнятої виробником похибки.

    Якщо Ви купили сироватковий протеїн влітку і взимку, а це виявилися продукти, сильно відрізняються за кольором, то даний факт може пояснюватися різним раціоном харчування корів в різні пори року, адже витяжку в цьому випадку роблять саме з молока. Взимку раціон майже повністю складатиметься з сіна, звідси і головні сезонні відмінності.

    Якщо говорити чесно, то визначити справжність продукту можна тільки в лабораторних умовах. Удома ж не одна добавка не дасть повної згортання, тому як жоден порошок не перебуває на 100% з білка, а жири і вуглеводи не звертати.

    Деякі «профі», стурбовані тим, як перевірити протеїн на якість, підпалюють його і стверджують, що запах підгоріле білка буде нагадувати подгоревшее молоко, а запах борошна – смажену картоплю. Але запах навряд чи буде чистим, тому що виробництво протеїнів не обходиться без функціональних добавок.

    Якщо Ви захочете додати в протеїн йод, щоб перевірити добавку на наявність крохмалю, цей захід буде марним, оскільки готова суміш практично завжди буде коричневого відтінку.

    Навіть якщо Ви будете порівнювати упаковки між собою, то навряд чи таким чином виявите підробку. У білкових добавок бувають різні маркування, крім того, західні продукти найчастіше випускаються на різних заводах. Наприклад, протеїн однієї і тієї ж марки може бути випущений в Америці і в Європі, і стандарти тут будуть трохи відрізнятися.

    З вищесказаного зрозуміло, що тільки хіміки після лабораторних досліджень можуть дати точну відповідь про автентичність або підробленими протеїну.

    Якщо Вас цікавлять експрес-методи, придатні в домашній обстановці, то білок завжди має розсипчасту консистенцію і при стисканні видає хрускіт. Він буде віддалено нагадувати хрускіт снігу. Борошно і крохмаль подібним властивістю не володіють.

    Якщо Ви давно п’єте протеїнові коктейлі, то напевно помітили, що після їх вживання присутній характерний запах з рота. Це пов’язано з розщепленням білкових молекул. Якщо поставити протеїн на сонці або поряд з іншим джерелом тепла, почнуться гнильні процеси і з’явиться відповідний запах. Борошно і крохмаль в даному випадку просто набухнуть.

    Напевно, це все. Зрозуміти, наскільки протеїн працює можна тільки через місяці його використання. Після цього можуть з’явитися серйозні проблеми зі здоров’ям, які доведеться довго і наполегливо лікувати. Тому краще вдаватися до послуг досвідчених і перевірених дилерів, які працюють з визнаним

    5478 клієнтів вже купляють на постійній основі

    Вирішили замовити або запитатись? Ми вам перезвонимо!

    Конопляний протеїн 500 г, цена 600 грн., купить Оскол — Prom.ua (ID#1015775563)

     Збираємо і відправляємо замовлення протягом 1-3 робочих днів після надходження оплати, крім неділі.

    Номер ТТН відправляємо на e-mail, тому дуже Вас просимо, будь ласка, вказуйте Ваш діючий e-mail в замовленні.
    Умови доставки та оплати ТУТ.
    Вирішення спірних питань – ТУТ
    Не забудьте перевірити посилку при отриманні у відділенні на пошті!

    Конопляний протеїн

    Протеїн конопель – відмінний високобілковий продукт з низьким вмістом жиру, особливо корисний для занять спортом.
    Протеїн конопель порадує тих, хто переходить на вегетаріанську дієту або постить – завдяки високому вмісту білка він робить будь-яку страву ситніше, допомагає швидше вгамувати голод і не переїсти.

    Вміст білка – до 50%!

    Властивості і користь насіння конопель
    Знаменитий білок насіння конопель швидко перетравлюється і не викликає алергії, на відміну від білків пшениці і сої.

    Протеїн конопель – джерело 9 незамінних амінокислот.
    Містить корисні жирні кислоти омега-3 і омега-6.
    У складі насіння – вітаміни A, Е, B1, B2, B6, C, D і мікроелементи.

    Є одним з нечисленних харчових джерел стеарідоновой і гамма-лінолевої кислот.

    Насичує антиоксидантами.

    Як вживати протеїн конопель
    Приймати від 10 г в день:
    Просто по 1 ложці, запиваючи водою.
    Розмішати у воді з ложкою меду або додати в смузі або коктейль.
    Додавати в салати, каші та інші улюблені страви.
    Додавати в соуси, хумус і вегетаріанські паштети.
    Додавати в солодощі: домашні цукерки, батончики, випічку.

    РЕЦЕПТИ

    Конопляне молоко (приблизно 1 літр)
    700 мл води
    0,5 склянки протеїну конопель
    1 стакан мигдалю
    2 столові ложки нектару агави або меду
    1/4 чайної ложки гімалайської солі
    1 чайна ложка ванільного порошку (опціонально)
    Змішайте всі інгредієнти в блендері. Отриману суміш можна спочатку процідити через ганчір'яний мішечок для горіхового молока, а можна вжити в тому вигляді, як вона вийшла, чи не проціджуючи – на ваш смак.

    Конопляне молоко можна додавати в коктейлі, каші, пудинги, десерти або в випічку. А можна просто пити.

    • Конопляний соус «Песто»
      2 зубчики часнику, нарізаних
      1 чашка протеїну конопель
      1 чашка кешью або мигдалю або соняшникового насіння
      2 чашки свіжого базиліка, нарізаного кільцями
      2 чайні ложки тахіни
      2 чайні ложки гімалайський солі або 1/4 чашки соєвого соусу
      1/8 чашки конопляного масла
    • 3 в'ялені оливки, без кісточок

    У вас є три варіанти: або змішати всі інгредієнти в кухонному комбайні, або на низькій швидкості в блендері, або вручну за допомогою ступки і маточки. Змішайте песто з пастою (макаронами з полби, або цукіні-пастою з дуже тонко нарізаних кабачків).

    1. Конопляний напій для спортсменів (1 порція)
      400 мл конопляного молока
      1 стиглий банан
      чверть стиглого авокадо
      2 столові ложки протеїну конопель
    2. 1 чайна ложка порошку асаї

    Змішайте всі інгредієнти в блендері, щоб вийшов густий напій. Еліксир для відновлення сил готовий!

    Конопляный протеин

    Протеин конопли – отличный высокобелковый продукт с низкой жирностью, особенно полезный для занятий спортом.
    Протеин конопли порадует тех, кто переходит на вегетарианскую диету или постится – благодаря высокому содержанию белка он делает любое блюдо сытнее, помогает быстрее утолить голод и не переесть.

    Содержание белка – до 50%!

    Свойства и польза семян конопли
    Знаменитый белок семян конопли быстро переваривается и не вызывает аллергии, в отличие от белков пшеницы и сои.
    Протеин конопли – источник 9 незаменимых аминокислот.

     
    Содержит полезные жирные кислоты омега-3 и омега-6.
    В составе семян – витамины A, Е, B1, B2, B6, C, D и микроэлементы.

    Является одним из немногочисленных пищевых источников стеаридоновой и гамма-линолиевой кислот.

    Насыщает антиоксидантами.

    Как употреблять протеин конопли
    Принимать от 10 г в день:
    Просто по 1 ложке, запивая водой.
    Размешать в воде с ложкой мёда или добавить в смузи или коктейль.
    Добавлять в салаты, каши и другие любимые блюда.
    Добавлять в соусы, хумус и вегетарианские паштеты.
    Добавлять в сладости: домашние конфеты, батончики, выпечку.

    РЕЦЕПТЫ

    Конопляное молоко (примерно 1 литр)
    700 мл воды
    0,5 стакана протеина конопли
    1 стакан миндаля
    2 столовые ложки нектара агавы или мёда
    1/4 чайной ложки гималайской соли
    1 чайная ложка ванильного порошка (опционально)
    Смешайте все ингредиенты в блендере. Полученную смесь можно сначала процедить через тряпичный мешочек для орехового молока, а можно употребить в том виде, как она получилась, не процеживая – на ваш вкус.

    Конопляное молоко можно добавлять в коктейли, каши, пудинги, десерты или в выпечку. А можно просто пить.

    • Конопляный соус «Песто»
      2 зубчика чеснока, нарезанных
      1 чашка протеина конопли
      1 чашка кешью или миндаля или подсолнечных семечек
      2 чашки свежего базилика, нарезанного кольцами
      2 чайные ложки тахины
      2 чайные ложки гималайский соли или 1/4 чашки соевого соуса
      1/8 чашки конопляного масла
    • 3 вяленые оливки, без косточек

    У вас есть три варианта: либо смешать все ингредиенты в кухонном комбайне, либо на низкой скорости в блендере, либо вручную с помощью ступки и пестика. Смешайте песто с пастой (макаронами из полбы, либо цуккини-пастой из очень тонко нарезанных кабачков).

    1. Конопляный напиток для спортсменов (1 порция)
      400 мл конопляного молока
      1 спелый банан
      четверть спелого авокадо
      2 столовые ложки протеина конопли
    2. 1 чайная ложка порошка асаи

    Смешайте все ингредиенты в блендере, чтобы получился густой напиток. Эликсир для восстановления сил готов!

    При замовленні товару, будь ласка, обов'язково звертайте увагу на умови передоплати

    Вдалих та приємних покупок!   : )

    Be the first to comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.


    *